ERDÉLY-SZÉKELYEK-SZÉKELY ÍZEK RECEPTEK-SZÉKELY VICCEK-MAGYARORSZÁG MA

ERDÉLY-SZÉKELYEK-RÁKOS DAGANAT MEGELŐZÉS-SZÉKELYFÖLD TÖRTÉNELEM ÉS MAGYAR NÉPHAGYOMÁNYOK

Muhammad Ali

muhammad_ali_nywts.jpg(Néha helytelenül Mohamed Ali, Neven Eredeti Cassius Marcellus Clay jr.; Louisville, Kentucky, 1942. január 17.) Olimpiai ÉS világbajnok nehézsúlyú Amerikai ökölvívó. 1967-ben. április 28-a megtagadta a Katonai szolgálatot ÉS AZ 1960-as Olimpia félnehézsúlyú bajnokát ötévi börtönre, illetve 10 Ezer Dollár pénzbírságra ítélték. Ezért a tettéért a Dobozok Világszövetség (WBA) megfosztotta bajnoki címétől. 1999-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság AZ évszázad legjobb sportolójának választotta.

Élete Cassius Clay Neven :

o8n9d00z.jpg

Cassius Clay nevét tól Z-ig ókori Római politikusról Cassiusról kapta, Aki ellenezte a rabszolgaságot. Gyermekkora sanyarú körülmények között telt, címfestő apja ÉS anyja nehezen boldogult Háztartási Alkalmazott AZ Még akkor fajgyűlölő Amerikai Délen. Tizenkét eves kisfiú volt, amikor ellopták a biciklijét ÉS EGY Rendőr tanácsára, Aki mutatott Neki Pár alapmozdulatot, Hogy MEG tudja védeni magát, a kis Cassius lement a bokszterembe, ahol rögtön beleszeretett tól Z-ig ökölvívásba, AMI annyira magával ragadta, tizenhat évesen otthagyta Hogy AZ iskolát.

Tehetsége Azonnal megnyilvánult, sorra nyerte AZ amator mérkőzéseket - százöt amator mérkőzéséből mindössze ötöt veszített el ÉS hatszor nyerte el a Kentucky Aranykesztyűt, kétszer a Nemzeti amator Bajnokságot, kétszer Pedig a Nemzeti Aranykesztyűt. AZ 1960-as Római olimpián félnehézsúlyban AZ aranyérem megszerzésével a csúcsra jutott. Szülővárosába hazatérve azonban azt tapasztalta, Hogy a faji megkülönböztetés miatt Alig vettek tudomást olimpiai címéről, Nemzetközi Geofizikai Év felháborodásában tól Z-ig Ohio folyóba dobta aranyérmét.

muhammad_ali3.jpg

Első meccsére profiként, 1960 októberében kerül sor a nehézsúlyú Tonhal Hunsaker Ellen, akit pontozással megvert. Ezután sorozatban megnyerte a Következõ 18 mérkőzését, 15-ot kiütéssel. 1964-ben. február 25-en került sor AZ Első profi világbajnoki címmérkőzésére Sonny Liston Ellen. Cassius Clay EGY 7. menetben kiütötte Listont. AZ újdonsült világbajnok ezt követően bejelentette, Hogy csatlakozott AZ Elijah Muhammad ÉS a Híres polgárjogi Harcos, Malcolm X által vezetett Nemzet Iszlám nevű radikális afroamerikai szektához. Clay nevét is megváltoztatta ÉS muzulmánná lett. Elõbb a Cassius X, végül Pedig a Muhammad Ali nevet Vette Fel.

Élete Muhammad Ali Neven

Muhammad Ali, A davosi Világgazdasági Fórumon, 2006. január 28.

1967. április 28AZ Ali-Katonai behívót kapott, a Vietnami háborúban KELLETT Volna harcolnia. Ali azonban megtagadta a Katonai szolgálatot vallási okokra hivatkozva, amiért ötéves börtönbüntetésre ÉS tízezer dolláros pénzbüntetésre ítélték.

Szinte ugyanabban AZ AZ órában New York-I Bizottság bevonta bokszengedélyét, a Bokszvilágszövetség (WBA) Megfosztotta bajnoki címétől Pedig. Bár Ali fellebbezett, de ezt követően Még Hosszú Három evet KELLETT várnia, mig végül AZ Amerikai Legfelsőbb Bíróság Neki adott igazat. Hosszú ideig - 1967. március 22-Től 1970. október 26-Ig - inaktív volt akkor, amikor ezek lehettek Volna bokszkarrierjének csúcsévei.

1971-ben. március 8-an Ali kihívta Joe Fraziert. AZ amerikaiak tartózkodás Mellett Jó szemmel nézték a lázadó Katonai szolgálatot megtagadó ökölvívót. Nagyon sokan megvetették a muszlim hitre tert fekete olimpiai bajnokot. Amerika számára o volt a tapintatlan, a hadseregtől meglógott, felelőtlen feketebőrű muzulmán, Aki nyíltan szembeszegült Amerika törvényeivel. A Madison Square Gardenben rendezték a "XX. század összecsapása" Neven beharangozott mérkőzést.

ALI BEST OFF VIDEÓ:

Mike Tyson-al:

WILL SMITH-EL:


MICHAEL JACKSON-AL 1977-ben törölt videó

 

MARIAH CAREY-VEL:


ali_liston_1024x768.jpg

Frazier ÉS Ali nagyon Kemény 14 menetet vívtak. Mindketten nagyon fáradtak voltak a 14 menet végére, Frazier majdnem vakon küzdötte végig a 14. menetet, mivel egyik szeme mar 1964-1965 OTA sérült volt, a másik Pedig a Sok ütéstől sérült MEG a mérkőzés Soran. Amikor kikerültek a sarokba a 14. menet utan, Ali azt mondta, tartózkodás Mellett Tud visszamenni 15. menetre, de ezt Senki tartózkodás Mellett Vette tudomásul. Nem volt ideje bedobni a törölközőt, es mivel Frazier edzője megkérdezte Frazier-t, Hogy Hány ujjat látja ÉS o egyet látott AZ edző Két felmutatott ujja helyett, Frazier bedobta a törölközőt beleegyezése Nélkül. Lefújták a mérkőzést 15. menet előtt. Nemzetközi Geofizikai Év a mérkőzést végül is Ali nyerte. Ali a mérkőzés Soran Sok bántó megjegyzést tett Frazier-re ÉS családjára, amiért a mérkőzés utan bocsánatot kert Frazier fiától, de ezt Frazier Soha nem fogadta el. Frazier nyilatkozata szerint Soha nem bocsájt MEG Ali-nak ÉS boldog, Hogy o tette ezt Vele amilyen állapotba került Ali ÉS maradandó sérülései lettek o Pedig Eli AZ életét. Ali mégegyszer bocsánatot kert 2001-ben a New York Times-tilalom Fraziertől. Ez a mérkőzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket a mai napig ÉS ez a meccs maradt a XX. század összecsapása. A Két bokszgéniusz további életében ez a meccs örökre Fajó Pont maradt. 1974-ben. október 30-a viszont Muhammad Ali nehézsúlyú világbajnok Lett Egy, MERT Zaire-Ben a Zörög a Dzsungel Történelmi ökölvívó-mérkőzésen kiütötte George Foremant. Ezután sorozatban tízszer védte MEG ezt a címet.

Muhammad Ali 1981 decemberében végérvényesen visszavonult a profi ökölvívástól.

 

Ha valaki olyan nagy, mint én, nehéz szerénynek lenni

– Muhammad Ali

Halála

Évtizedeken át Parkinson-kórban szenvedett. 2016június 2-án légzőszervi panaszokkal kórházba vitték, ahol június 3-án 21:10-kor elhunyt. Temetése 2016június 10-én volt Louisville-ben, ahol részt vett többek között Bill Clinton volt amerikai elnök.

Kitüntetései:

            •Philadelphia Liberty Medal

•           Arthur Ashe Courage Award

•           Library of Congress Living Legend[11]

•           Presidential Citizens Medal (2001)

•           Elnöki Szabadság-érdemrend (2005)

•           Otto Hahn Peace Medal (2005)

 Ronald Reagan amerikai elnökkel:

800px-muhammadaliundronaldreagan.jpg

1995-Ben Muhammad Ali Múzeum Nyílt szülővárosában Louisville-ben.

George Bush amerikai elnökkel 2005-ben:

ALI PARKINSON KÓROS BETEG:


muhammad_ali_and_president_bush-2005.jpg

Olimpiai Bajnok ökölvívók (félnehézsúly) 1920 - Eddie Eagan1924 - Harry Mitchell1928 - Víctor Avendano1932 - David Carstens1936 - Roger Michelot1948 - George Hunter1952 - Norvel Lee1956 - James Boyd1960 - Cassius Clay1964 - Cosimo Pinto1968 - Danas Pozniakas1972 - Mate Parlov1976 - Leon Spinks1980 - Slobodan Kacar1984 - Anton Josipovic1988 - Andrew Maynard1992 - Torsten May1996 - Vaszilij Zsirov2000 - Alekszandr Lebzjak2004 - Andre Ward2008 - Cseng Sziao-ping

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 104
Heti: 592
Havi: 4 827
Össz.: 1 398 951

Látogatottság növelés
Oldal: LEGENDÁK-HÍRES SPORTOLÓK-4-MUHAMMAD ALI
ERDÉLY-SZÉKELYEK-SZÉKELY ÍZEK RECEPTEK-SZÉKELY VICCEK-MAGYARORSZÁG MA - © 2008 - 2023 - ad-vesz.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »