ERDÉLY-SZÉKELYEK-SZÉKELY ÍZEK RECEPTEK-SZÉKELY VICCEK-MAGYARORSZÁG MA

ERDÉLY-SZÉKELYEK-RÁKOS DAGANAT MEGELŐZÉS-SZÉKELYFÖLD TÖRTÉNELEM ÉS MAGYAR NÉPHAGYOMÁNYOK

SZERINTEM A MAGYAR PARLAMENT EGY CSALÁDI VÁLLALKOZÁS LETT CSAK NEM LAKNAK OTT AZOK A CSALÁDOK..

Hír24-ből

 

 

1.

 

Az Államkincstár felfüggesztette a finanszírozást, a lehetséges fenntartó pedig visszalépett, ezért hétfőtől valószínűleg bezárják a szegedi Rogers Gimnáziumot és a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskolát. A Rogers Gimnázium diákjait átveszi egy másik iskola, de a szakiskolások közül 69-en nem tudják folytatni a tanulást. Összesen 182 pedagógus kerül utcára.

 

2.

 

A szervezett bűnözés és korrupció kutatásával foglalkozó szervezet ismét kiosztotta „Az Év Embere” díjat a világ legkorruptabb politikusának, aki 2014-ben szerintük Vlagyimir Putyin volt. A szervezet szerint az „elismerés” az orosz elnök egész életművét megilleti, miután sikeresen ötvözi a hidegháborús mentalitást a modern szervezett bűnözés stratégiáival – idézi az indoklást a Világgazdaság. Az állami hátterű pénzmosás bevételeit a Putyin-párti külföldi politikusok támogatására fordítják.

 

A második helyezett Orbán Viktor magyar miniszterelnök lett, mögötte még Milo Djukanovic montenegrói kormányfőnek sikerült felkerülnie a dobogóra.

 

2012-ben Orbán egyik jóbarátja, Ilham Alijev azeri diktátor lett a legkorruptabb, tavaly pedig a teljes román parlament kapta az „elismerést”.

 

 3.

 

Nyolc-tízezer ember elbocsátásával számol a kormányzat az átszervezésekkel – írja a Népszabadság.

 

A kórház kapacitások újraosztásának következménye lehet a nagy arányú leépítés. A tervezett átalakítás részlegek, telephelyek, osztályok megszüntetésével járhat. Az elbocsátás elsősorban a műszaki, adminisztratív dolgozókat, kisebb mértékben ápolókat és orvosokat érinthet – értesült aNépszabadság.

 

A kórházvezetőknek február végéig kell újraosztani a feladatokat az úgynevezett megyei egyeztető fórumokon. A kormányzati vezetők szerint ezzel az osztozkodással elkerülhetőek lesznek a párhuzamos és felesleges ellátások. Vélhetően azonban arról van szó, hogy a járó- és fekvőbeteg-szolgáltatások ötödére nincs fedezet.

 

A kórházi eladósodás fő oka, hogy az egészségbiztosító 2007 óta 145-150 ezer forintot fizet egy átlagos eset ellátására, míg ez a becslések szerint már 180 ezer forintra rúg. A különbözet kompenzálására a kormány azt találta ki, hogy csökkenti a szolgáltató helyek számát. A szolgáltatási területek megszűnésével a műszaki és az adminisztráció területén sokan maradhatnak feladat nélkül.

 

 4.

 

Ez ma Magyarország: míg Orbán Viktor veje, az alig 30 éves Tiborcz István december végén 330 millió forintért megvásárolta a keszthelyi vitorláskikötőt, aközben két hónap alatt 90 ember fagyott halálra – többségük a saját lakásában –, a Fidesz-KDNP kormány pedig a gyermekétkeztetésre szánt pénzt szétosztotta a fideszes önkormányzatok között - írja az MSZP sajtóközleményében.

 

Így a téli iskolai szünetben három dolog történt: soha ennyi ember nem halt meg ilyen rövid idő alatt a hideg miatt, a rászoruló gyermekek 16 napig éheztek, Orbán Viktor vejének pedig lett egy vitorláskikötője. Az MSZP szerint ebben a hírben benne van minden, amiért az Orbán-kormányt minél előbb el kell zavarni a hatalomból - írta a szocialista párt sajtóközleményében.

 

 

 

Demcsák Zsuzsa élő adásban ment neki Orbán vejének

 

 A vasárnapi zárva tartásról volt szó a TV2 Mokka című adásában, amikor Demcsák azt feszegette, miért lehetnek nyitva a boltok a kikötőkben. A keszthelyi kikötő pedig Orbán vejének érdekeltségébe tartozik.

 

 Mint megírtuk - és lapunkon kívül számos sajtóorgánum foglalkozott vele -, a kormány azt tervezi, hogy a személykikötőkben lévő élelmiszerboltok továbbra is nyitva tarthatnak vasárnaponként. Orbán Viktor veje, Tiborcz István a közelmúltban lett érdekelt a keszthelyi jachtkikötő üzemeltetésében

 

 

 

A Mokkában Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára éppen a vasárnapi zárva tartás alóli kivételekről beszélt, amikor a műsort vezető Demcsák Zsuzsa megjegyezte, „aztán hirtelen kivonták a kikötőkben lévő üzleteket”.  Vámos erre megjegyezte, „a hajóállomás külön történet”, illetve az ottani boltok „a gazdasági súlya a nullához közelít, kevés kikötő van és ezekben is kevés üzlet”, mire Demcsák azzal reagált, hogy „nem is a gazdasági súlya miatt került ez reflektorfénybe”. 

 

 

 

 

 

 

 

4b.

 

A MAGYAR KORMÁNY NAGYON SOK CSALÁD SZÉTSZAKÍTÁSÁÉRT FELELŐS!!

 

IGEN EGYET ÉRTEK ÉN IS KÜLFÖLDÖN KELL ÉLJEK CSALÁDOMMAL MERT MAGYARORSZÁG CSAK ÉHBÉREKET VAGY SEMMIT TUD BÍZTOSÍTANI ÁLLAMPOLGÁRAINAK AKIK RÁJUK SZAVAZTAK!!

 

NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTORNAK

 

Viktor! „Az ország jobban teljesít.” – igen, így igaz. A fiatal és dolgozni vágyó emberek kitelepítésében. Ma, elbúcsúztam a harmadik fiamtól is. Elment. Angliába. Egy jobb élet reményében, ahol a 8 órai munkával, 10-szer annyit keres, mint itthon. Mit csinálsz Viktor ?? Tisztában vagy vele? Ha igen, akkor miért csinálod ? Megfenyegettek ? Megvettek ? Kiálltunk melletted, kétszer is szavaztam rád, mert ígértél….ígérgettél, és mi történt ? Mi lett az egyetemista Viktorral, akiben égett a tűz és azt mondta, hogy felszámolja a bűnözést, a korrupciót, a munkanélküliséget ? Felneveltem 4 gyereket ennek az országnak, de miért ? Ezért , Viktor? Nem kívánom azt az érzést senkinek, amit átéltünk minden alkalommal, mikor egy gyerekem kénytelen volt elmenni. Ez már háromszor megtörtént. Most már mi is megyünk. Eladok mindenem és megyünk egy másik országba, ahol még idegenként is embernek néznek . Édesanyám, 73 éves. Még az átkos rezsimben sem történt ez meg, ami ma Magyarországon. Hivatalos NI szám alapján, már csak Angliában eléri az 1,3 milliót a kinn dolgozó Magyar regisztráltak száma. És mi van a többi országgal ? Nem 350 ezer emberről beszélnek, mint ti……És mi jön még ??? El kéne gondolkodni Viktor, mit műveltek. Én itt akartam leélni az életemet, mindenkit elüldöztök. Nézd meg a képeket, a szemünk mindent elárul……. Köszönöm Viktor. Sikerült, még egy boldog, reményekkel teli családot szétszakítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

 

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. szerezte meg Bicske határában a Budapest Gate Golf & Country Club árverés alá került területét.

 

 Az üzletről a properrel.hu értesült. Mint írják, Bicske és Alcsútdoboz közé, egy 280 hektáros tavas-dombos területre korábban golfcentrumot és luxusvillákat álmodott meg egy befektető, az elképzelések azonban a gazdasági válság miatt végül nem valósultak meg. A fejlesztő cég 2011-ben adósságai miatt felszámolás alá került. A felszámoló 2012-ben nettó 2,8 milliárd forintért hirdetett meg eladásra mintegy 170 hektárnyit a golf- és üdülőfalu területéből.

 

A birtok 10 hektáros tavat is magában foglaló ezen része került tavaly ősszel Orbán Viktor barátjának, a felcsúti polgármester cégének tulajdonába.

 

5b.

 

 

 

Orbán fia Németországban kapott ösztöndíjat(a magyar nép bőrén)

 

 

 

Orbán Gáspár a Facebookon közölte, hogy Erasmus ösztöndíjat kapott, ezért 2016-tól Németországban fog tovább tanulni, írja a Hvg.hu. Heidelbergbe költözik. ahol albérletben fog lakni.

 

 

 

Orbán Viktor lánya is külföldön tanul, Svájcban, ahol elég magas tandíjat fizet. Mindketten igyekeznek kerülni a nyilvánosságot, amit nehezít, hogy Orbán Ráhel férjének cége rengeteg közbeszerzést nyer el. Volt olyan hét, amikor egymilliárd forintot nyert el. 

 

 

 

 6.

 

Orbán Viktor jó barátja éppen akkor kezdett 600 millió forintos sertéstelepet építeni, amikor a kormány engedélyt kért az EU-tól, hogy kétszeresére emelhesse az anyakocák után fizetett állami támogatást.A felcsúti polgármester sertéstelepe 350 milliós uniós támogatásból épül Csákvár mellett. Tavaly ősszel Orbán Viktor miniszterelnök adta át Mészáros Lőrinc egy másik, Alcsútdoboz mellett található mangalicatelepét. A kormány akkor kezdeményezte, hogy április 1-jétől kétszeresére, évi 18 milliárd forintra emeli az úgynevezett állatjóléti támogatás összegét. A plusz 8 és félmilliárdot a gazdáknak az anyakocákra kell költeniük. A pénz a modern sertéstelepek tulajdonosainak jár, olyanoknak, mint például Mészáros Lőrincé. Horváth István, az agrártárca államtitkára az RTL Klub Híradójának úgy nyilatkozott, három év alatt ki lehet fizetni az állami támogatásból egy koca értékét.

 

"Ma a miniszterelnök haverjai a korrupt módon szerzett földön építenek sertéshizlaldát állami pénzből, és az állam segíti őket abban, hogy ez meg is térüljön" - reagált minderre Szigervári Viktor, az Együtt társelnöke. A Vidékfejlesztési Minisztérum viszont állítja, nem Orbán Viktor barátjának kedveztek, mivel a támogatásnak minden hazai sertéstartó a kedvezményezettje lesz.

 

Az RTL Mészáros Lőrincet is kereste ez ügyben, de a vállalkozótól nem kaptak választ.

 

 7.

 

 

 

Hatalmas luxusprofit Orbán barátjának építkezésén

 

A Bérc utcában, ahol az ország gazdagjai laknak, szinte lehetetlen lakáshoz vagy házhoz jutni. Egy valaki azonban telket is kapott. És Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor jó barátja fel is épít neki egy háromszintes luxusvillát.

 

Legalább olyan gyönyörű a látvány mintha a Citadelláról néznénk le a fővárosra. De ott, csak úgy, nem lehet lakni. A Bérc utcában viszont igen. Lábunk előtt az egész város. Nem csoda, hogy akinek sok pénze van, de igazán sok, az itt szeretne lakni. Ide költözni azonban szinte lehetetlen. Volt idő, amikor hirdettek itt ingatlant. Az Urbanista blog írt is róla. 2009-ben egymilliárd nyolcszázmillió forint, a mostani lottó ötös majd fele volt az ára a 230 négyzetméteres háznak, 397,28 négyzetméteres garázzsal és 200 négyzetméteres terasszal. És persze panorámával a Dunára.

 

Gondolhatnánk, hogy akinek van pénze, esetleg vehet telket és építhet rá házat. Igaz, tavaly már csak három telek állt üresen a környéken: az I. kerületi tulajdonú Bérc utca 4/C és 6/A, valamint a főváros birtokában lévő 6/B. Erről a telekről írta azt 2007-ben az akkori főpolgármester, hogy soha nem lesz olyan, hogy megválik tőle a főváros. Aztán mégis.

 

 

"Kedvező a vételár" 

 

Amikor már Tarlós István volt a főpolgármester, eladták. Nem is túl drágán. 376 milliót kapott az 1620 négyzetméteres telekért a főváros. Ráadásul a vevő, a Tief Terra Kft. egyedül pályázott a telekre. A másik érdeklődő, az Albers Ingatlan Kft., ugyanis – furcsa mód - az árverés előtt meggondolta magát. Vagyis nem volt verseny. És Bagdy Gábor akkori alpolgármester az eladást szorgalmazó közgyűlési javaslatban úgy fogalmazott, hogy „javasoljuk Tisztelt Közgyűlésnek az Ingatlan értékesítésének jóváhagyását, tekintettel arra, hogy az Ingatlan árverésen elért vételára kedvező a Főváros számára." A KDNP-s pénzügyi főpolgármester-helyettes előterjesztését 2013. február 22-én 18 igen szavazattal – 15 nem ellenében – fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. A határozat ellen a Jobbik tiltakozott, de az ő módosítójukat – a többpárti ellenzéki támogatás ellenére – leszavazta a fideszes többség.

 

Döbbenet a Bérc utcában

 

Zsigovics Edit, a Védegylet Pálkövéért Természet- és Környezetvédelmi egyesület elnöke azt mondja, igencsak megdöbbentek, amikor kiderült, hogy eladta a főváros a telket. Ő maga kolléga. Egykor a Magyar Nemzet újságírója volt és ma is tartja a kapcsolatot a volt munkatársakkal. Igaz, egy ideje már csak a környezetvédelem és az egyesület érdekli. Amikor megtudták, mi történt, azonnal írtak egy levelet a főpolgármesternek, amiben szóvá tették elődje ígéretét is. A válasz egyszerű volt: 2013-ban eladták a telket. Persze Editék azt is szerették volna megtudni, hogy ki vette meg. Ezt sem árulták el nekik. Az egyesület elnöke most azt mondja, nagyon szomorú, mert ugyan itt most valakinek lesz egy háza, de egy 2 milliós város fuldoklik egyre jobban azért, mert megállás nélkül építik be a zöld területeket.

 

Tief Terra

 

A tulajdonos Tief Terra korábban többször nyert közbeszerzéseket konzorciumban a mostanában vidáman ügynököző Simicska Lajos vezette Közgéppel. Lajosmizsén hulladéklerakó rekultivációjával foglalkoztak, Kecskeméten utat újítottak fel. Nagykőrösön 2009 óta szennyvízcsatornát fejlesztettek, kerékpár- és elkerülő utat építettek. A Tief Terra árbevétele a 2009-es 141 millióról 2011-re 4,5 milliárdra nőtt, de a 2012-es árbevételük is 2 milliárd forint felett volt. Az is kiderül a cégadatokból, hogy igencsak hatékonyan gazdálkodnak. Amikor 4 és fél milliárd árbevételük volt akkor ugyan csak 90 millió nyereséget könyvelhettek el, de amikor a bevétel a felére apadt a nyereség a duplájára nőtt.

 

 7b.

 

Vasárnaptól még több ember lakhatása kerül veszélybe. A Város Mindenkié csoport szerint nemcsak a hiteladósok válnak hajléktalanná. Évente 600-an az önkormányzati lakásból is kénytelenek menni.

 

Március elsejével lejár a rendes téli kilakoltatási moratórium, tovább súlyosbodhat a magyarországi lakhatási válság – írja a Város mindenkié csoport.

 

Bár a sajtóból gyakran értesülhettünk a devizahiteles adósokat védő kilakoltatási moratóriumról, arról ritkábban esik szó, hogy évente sok száz embert lakoltatnak ki (csak önkormányzati lakásból évente körülbelül 600 kilakoltatás indul) rezsi- és lakbérhátralékok miatt. Eközben körülbelül 2,5 millió olyan állampolgár él az országban, akinek lakbér-, rezsi-, vagy lakáshitel-tartozása van. A lakbér- és rezsihátralékkal rendelkező családoknak nap mint nap arról kell dönteniük, hogy esznek, fűtenek, vagy lakbért fizetnek, és rendkívül alacsony jövedelmük mellett folyamatosan a hajléktalanság veszélyének vannak kitéve.

 

A leghidegebb három téli hónapban (december 1-től február 28-ig) nem lehet senkit sem kilakoltatni – holnaptól viszont újra retteghetnek a hátralékkal rendelkező családok a végrehajtástól.

 

Józsefvárosban várhatóan különösen jelentős következményei lesznek a holnap életbe lépő változásoknak. A kerületben sokakat fenyeget kilakoltatás a határozott idejű bérleti szerződések lejárta, a felhalmozott hátralékok, vagy éppen a kerület városfejlesztési tervei miatt. Ezen kívül, a kerületi önkormányzat a nemrég elfogadott szociális rendelet alapján úgy tűnik, hogy nem habozik kihasználni azt a törvényi keretet, amely lehetőséget ad az érdemes és érdemtelen szegények közötti válogatásra - a csoport blogján.

 

A Kálvária téren A Város Mindenkié aktivistái új szobrot is avattak. Egy házat tettek a 3 guggoló kislány szobrára. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az önkormányzatoknak látványberuházások helyett forrásaikat a helyiek lakhatási helyzetének javítására kellene fordítaniuk.

 

 

 

 8.

 

 Puszira osztották az állami földeket

 

 Hír24

 

Szubjektív értékelés alapján döntöttek a földpályázatokról, olyanok nyertek, akik a számonkérhető vállalások alapján nem juthattak volna földekhez – írja a VS. Így golyózták ki a kishantosi mintagazdaságot és így juthatott földekhez a felcsúti polgármester és családja is.

 

 Elkezdődött a Kishantosi Mintagazdaság pere a Nemzeti Földalapkezelővel szemben, azonban már nem a birtokvédelem miatt zajlik a jogi háború, hanem azért, mert a kishantosiak az egész pályázati eljárást vitatják – tudósít a VS. A mintagazdaság által bérelt 452 hektár földet az állam 2012-ben megpályáztatta, a biogazdaság egyetlen hektárt sem nyert

 

 Kapott viszont a szomszédos Mezőfalva polgármestere és egy salgótarjáni közműépítő cég is. Az utóbbi, a Mező-Vidék Bt. az objektív és számon kérhető vállalásokra a legalacsonyabb pontszámot kapta, gazdálkodási tervére azonban annyit kapott, hogy azzal a többiek fölé tudott kerekedni. Csakhogy a gazdálkodási tervet szubjektíven értékelik, ráadásul a földalapkezelő honlapján ezeket meg sem lehet találni.

 

 Ugyanilyen körülmények között jutott földhöz a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Búzakalász 66 Kft., valamint Mészáros felesége és testvére is. Ők ráadásul a gazdálkodási tervre mindenütt a maximális 150 pontot kapták.

 

 9.

 

Vallottak a képviselők

 

Parlament honlapján vasárnapra virradó éjjel tették közzé a kormánytagok vagyonbevallását. A miniszterek többsége legutóbb tavaly, az év közepén, az új parlament megalakulása után nyilatkozott vagyonáról, most a tavaly december 31-i állapotot ismertették – jegyzi meg az MTI. Az országgyűlési törvény szerint a képviselőknek a megbízatásukat követő harminc napon belül, majd azután minden évben január 31-ig kell vagyonnyilatkozatot tenniük.

 

Orbán Viktor szombat délután hozta nyilvánosságra vagyonnyilatkozatát, amelyből kiderül, hogy ugyanannyi ingatlana van, a tartozása kevesebb, a bankban lévő, feleségével közös pénze viszont valamivel több lett. 

 

A legfrissebb bevallások szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ingatlanvagyona nem változott, továbbra is két II. kerületi ingatlan felét, valamint egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát birtokolja, értékesebb ingóságai között pedig antik bútorait említi. A politikusnak egymillió forintja van készpénzben.

 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ingatlanvagyona ugyanakkor több tétellel gyarapodott: amellett, hogy továbbra is felerészben tulajdonolja hódmezővásárhelyi házát, és megvan a 11 szántója, haszonélvezeti joga van még két szántó, két erdő, egy legelő, egy töltés és egy művelés alól kivett mocsár esetében.

 

A tavaly június 5-i keltezésű vagyonnyilatkozatához képest változás, hogy kötvényei értéke 46 millióról 34 millió forintra csökkent. Életbiztosításának összege és törzsrészvénye továbbra is ugyanannyi, 6,8 millió, illetve 6 millió forint.

 

Készpénzt ezúttal sem tüntetett fel a politikus, ahogyan pénzintézeti számlakövetelést sem, szemben a tavalyi kétmilliós tétellel. Az adóssága ugyanakkor jelentősen emelkedett Lázár Jánosnak: banki tartozása 32,5 millióról 45 millió forintra, magánszemélyekkel szembeni tartozása pedig 27 millióról 36 millió forintra. Földbérleti díjból, illetve díjelőlegből, valamint osztalékból származó időszakos jövedelme 6,5 millió forint volt.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly többször is tett vagyonnyilatkozatot, legutóbb ősszel, tárcavezetői kinevezésekor. A politikusnak hat ingatlanban van tulajdona, egy győri és két dunakeszi házban - utóbbiak közül az egyiket, egy 334 négyzetméter lakóterű, medencés házat, tavaly vette -, valamint három balatonedericsi ingatlanban.

 

Értékpapírjainak névértéke továbbra is 105 ezer forint, biztosítási eszközalapokban lévő megtakarítása viszont jelentősen csökkent az utóbbi hónapokban, 7,2 millióról 2,8 millió forintra.

 

Pénzintézeti számlakövetelése is kevesebb - 2,7 millió forinttal - a tavaly szeptemberinél, most 1,2 millió forint. A miniszternek megvan emellett a szüleivel szembeni 45 millió forintos tartozása.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ingatlanvagyona - két II. kerületi ingatlan és karcagi telkek - nem változott. Államkötvénye a korábbinál 300 ezerrel több, 800 ezer forint értékű, készpénze pedig másfél millió forint van. Jelzáloghitele - 900 ezer forinttal - 7 millióra csökkent.

 

A tárcavezető azt is feltüntette nyilatkozatában, hogy tavaly decemberben kapott egy 120 ezer forint értékű festményt.

 

A fejlesztési minisztériumot vezető Seszták Miklós még mindig három kisvárdai ingatlanban tulajdonos, van egy XIII. kerületi lakása, egynek pedig - szintén e kerületben - felerészben haszonélvezője.

 

Pénzintézeti számlakövetelése - 15 millió forinttal - 181 millióra emelkedett, egyéb pénzkövetelése viszont - 3 millióval - 6 millió forintra csökkent, és készpénze is kevesebb lett 2 millióval, összesen 20 millió forint. Magánszemélyek felé 3 millió forinttal kevesebbel, 6 millióval tartozik. A tárcavezetőnek ügyvédi tevékenységből, illetve ügyvédi irodai osztalékból tavaly összesen csaknem 25 millió forint bevétele volt.

 

Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének ingatlanvagyonában nem történt változás: még mindig egy XIII. kerületi lakást és három bükkszentkereszti ingatlant szerepeltet bevallásában. Forintban lévő megtakarítása ugyanakkor 7 millióról 10 millióra nőtt, euróban lévő pénze viszont 5 ezerrel kevesebb, 51 ezer. Emellett tavaly befektetési jegyet is vásárolt.

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vagyonnyilatkozatában csak a megtakarításokban történt változás, 1,4 millió forintról 2,3 millióra nőtt ezek összege. Ezen túlmenően továbbra is Karcagon van családi háza és több szántója, Ferencvárosban pedig lakása. Megvan a miniszter Toyota Corollája is.

 

Hende Csaba honvédelmi miniszter bevallásából kiderül, hogy már nincs meg neki a II. kerületi lakása, tulajdonosa lett ugyanakkor - a házastársi vagyonközösség megszüntetésével - egy velemi háznak. Emellett továbbra is megvan szombathelyi háza.A tárcavezető tavaly 10,3 millió forint értékben örökölt államkötvényt. Bankban tartott pénze is több lett 6 millióval, összesen mintegy 20,5 millió forint.

 

A parlamenti képviselői mandátummal nem rendelkező két miniszternek, Pintér Sándor belügy- és Trócsányi László igazságügyi miniszternek a tavaly év közepén tett vagyonnyilatkozatuk a legfrissebb a kormányzati honlapon.

 

Ami pedig a frakcióvezetők és a pártelnökök vagyonát illeti: többségének vagyoni helyzete nem változott, kivéve Gyurcsány Ferencet. A Demokratikus Koalíció elnökének cégéből származó eseti jellegű osztaléka 100 millió forinttal, 169 millió forintra emelkedett. 

 

Rogán és a többiek

 

Ami pedig a frakcióvezetők és a pártelnökök vagyonát illeti: többségének vagyoni helyzete nem változott, kivéve Gyurcsány Ferencet. A Demokratikus Koalíció elnökének cégéből származó eseti jellegű osztaléka 100 millió forinttal, 169 millió forintra emelkedett.

 

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a tavaly év végi vagyoni állapotát bemutató nyilatkozatában II. kerületi társasházi lakásával összefüggésben ugyanazokat az adatokat tünteti fel, amelyeket tavaly márciusban kijavított 2014 januári beszámolójában. Ezek alapján az ingatlan 185 négyzetméteres, kizárólagos tulajdonosa pedig hivatalosan a fideszes politikus, noha - korábbi tájékoztatása alapján - a lakás felére úgy tekint, mint házastársa tulajdona. A politikus vagyonnyilatkozatában szerepel egy általa körülbelül 40 négyzetméteresre becsült, II. kerületi teremgarázs és tároló, amelyet 2010-ben vásárolt.

 

A Fidesz frakcióvezetője továbbra is magáénak tudhat egy balatonlellei üdülőt, valamint több szakonyfalui erdőt és más ingatlant, amelyeket mind örökléssel szerzett. Rogán Antal megtartotta tartós bérletben használt Audi A3 gépkocsiját, valamint a 2009-ben vásárolt Iványi-Grünwald-festményét és Bak Imre egy alkotását is. A frakcióvezető takarékbetétben elhelyezett megtakarítása 4,3 millió forintról 3,5 millió forintra csökkent, banki tartozása ugyanakkor változatlanul 30 millió forint, magánszemélyekkel szembeni hátraléka pedig 16,8 millió forint maradt.

 

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetőjének egy 2010-ben vásárolt, 165 négyzetméteres érdi családi ház fele szerepel elsőként a vagyonnyilatkozatában, azonban a politikus a dokumentum végén közli, hogy november 1-jén előszerződést kötöttek egy beépítetlen telekre, amelyet jelenlegi ingatlanjuk eladását követően tudnak majd megvenni. Emellett a dokumentumból kiderül, hogy az ellenzéki politikus megtartotta 2008-ban örökölt, Tatran típusú motorját, ugyanakkor készpénzkerete két és fél millió forintról másfél millió forintra csökkent. Tavaly májushoz képest nem mérséklődött banki hiteltartozása, amely így továbbra is 10,5 millió forint, magánszemélyekkel szembeni tartozása azonban 300 ezer forinttal egymillió forintra apadt.

 

Vona Gábornak, a Jobbik elnökének és frakcióvezetőjének továbbra sincs ingatlanja, illetve értékes ingósága. Az ellenzéki politikus könyvkiadásból 190 ezer forinttal gyarapodott, takarékbetétben elhelyezett befektetése azonban egymillió forintról 800 ezer forintra csökkent.

 

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az előző évekhez hasonlóan egy zuglói társasházi lakásnak, egy budakeszi zártkertnek, egy Kisnémediben található erdőnek, valamint egy 83 négyzetméteres tahitótfalui háznak a tulajdonosa.

 

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője változatlanul egy XIII. kerületi 85 négyzetméteres lakás tulajdonosa. Az ellenzéki politikus megtakarítása 120 ezer forinttal 3 millió forintra csökkent, míg 200 ezer forintos banki tartozása megszűnt. Az LMP-s politikus vagyonnyilatkozatában jelzi, hogy szünetelteti ügyvédi tevékenységét, azonban 50 százalékos tulajdonosként évente adóköteles jövedelemre tesz szert ügyvédi irodájától, amelynek összegét nem tüntette fel.

 

A parlament honlapján elérhető információk alapján a frakcióvezetők havi javadalma 1,3 millió forint volt tavaly decemberben.

 

Gyurcsány Ferenc DK-elnök, független képviselő tulajdonában továbbra is egy 50 négyzetméteres pápai lakás és a feleségével 2009 őszén vásárolt 267 négyzetméteres kötcsei ingatlan áll. Az utóbbira felvett jelzáloghitel összege változatlanul 67 millió forint. A politikus vagyonnyilatkozatában 1,5 millió forintos megtakarításról és az Altus Befektetési Zrt.-től származó 169 millió forintos tulajdonosi osztalékról számol be, ami 100 millió forinttal több a májusi adatnál.

 

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt független országgyűlési képviselője egy 60 négyzetméteres zuglói társasházi lakás felét tudhatja magáénak 1991 óta, továbbá egy balatonmáriafürdői üdülőben, egy gyöngyösi családi házban is hasonló tulajdonrésze van. Az ellenzéki politikus egy 2007-es évjáratú Volkswagen Phaeton gépkocsi tulajdonosa, de két éve örökölt egy 27 éves Ford Orion autót is. A volt szabaddemokrata miniszternek nem változtak jelentősen megtakarításai, amelyek összértéke mintegy 7,7 millió forint.

 

A két független képviselő havi javadalma 749 ezer forint volt tavaly év végén.

 

 10.

 

Magyar gyerekek éheznek – senkit nem érdekel?

 

 

 

 

 10-

 

3 milliárdot kaszált 4 hónap alatt Orbán veje

 

Tiborcz István révbe ért - ez derül ki a Közbeszerzési Értesítő 2015-ös adataiból, amelyek alapján Orbán Viktor miniszterelnök vejének cége kilőtt, és már-már közgépi magasságokba emelkedik.

 

Nem volt olyan hónap, hogy ne kötöttek volna szerződést, a legsűrűbb e tekintetben a február volt, amikor is 5 önkormányzathoz kellett ellátogatni és aláírni a megbízásról szóló dokumentumot. Az Elios Zrt. 13 millió forint híján 3 milliárd forintot nyert idén, ezzel már meg is haladja a tavalyi eredményét, 2014-ben ugyanis 12 hónap alatt összesen kaptak ennyi közpénzt.

 

A megbízások sorban (a szerződés aláírásának időpontja szerint):

 

- Zalaegerszeg, nettó 850 millió forint, 2015. január 23., közvilágítás

 

- Mórahalom, nettó 64 millió forint, 2015. február 6., közvilágítás

 

- Alsópáhok, 37 millió forint, 2015. február 18., közvilágítás

 

- Szolnok, 877 millió forint, 2015. február 24., közvilágítás

 

- Dunaújváros, 24,9 millió forint, 2015. február 25., led fal

 

- Vác, 421 millió forint, 2015. február 25., közvilágítás

 

- Siklós, 181 millió forint, 2015. március 2., közvilágítás

 

- Gyál, 193 millió forint, 2015.  március 24., közvilágítás

 

- Nemzeti Sporközpontok, 109 millió forint, 2015. március 31., pályavilágítás

 

- Tatabánya, 230 millió forint, 2015. április 9., pályavilágítás

 

 

 

Orbán miatt ment el itthonról, most félmillióért mosogat

 

 

 

Szomorú és elkeseredett nyílt levél kering aFacebookon, amit szerzője Orbánt Viktornak írt,számoltunk be róla nem is olyan régen. Cserpák István elpanaszolja, hogy már a harmadik fiától kellett elbúcsúznia, mert az is kiutazott Angliába dolgozni. Szerinte ott nyolcórányi munkával tízszer annyit keres majd, mint itthon, majd felteszi a kérdést: ezért szavazott rá az utóbbi években? Cserpák azt írja, úgy döntött, elege van, és a családdal együtt ő is költözik.

 

 

 

Később a Bors meglátogatta az apát, akkor derült ki, hogy a férfinak négy gyereke van, elsőként a legkisebb, 22 éves Ádám költözött ki. Ádám testvérével, a 25 éves Alexszel dolgozott itthon egy autómosóban. Az édesapa elmondása szerint volt olyan hónap, hogy a fiúk ketten 20 ezer forintot kerestek. Ádám Cambridge-be ment ki mosogatni, havi 320 ezer forint volt a kezdő fizetése. Két hónappal később követte őt a legnagyobb, Roland, akinek három szakmája is van. Ő most azt tervezi, hogy feleségét és gyermekét kiköltözteti.

 

 

 

Legutóbb Alexet kísértük ki Ferihegyre, könnyek közt búcsúztunk tőle. Ő is mosogatni fog – mondta el a lapnak Cserpák István, aki annyira elkeseredett, hogy elhatározta: mindent felszámol Magyarországon és feleségével követik fiaikat. Mint kiderült, azért is csalódott különösen, mert korábban Fidesz-szavazó volt.

 

 

 

A bulvárlap most azt írja, hogy ugyan Orbán nem válaszolt a levélre, de van jó híre is a férfinak. „Harmadik gyerekem, ma írta alá a munkaszerződést, és mától, teljes jogú mosogató, havi közel félmilliós fizetésért. Regisztrált angliai munkavállaló lett. Holnap lesz az első munkanapja.”

 

 

 

Borkereskedő céget vett Orbán Viktor veje

 A G2G Zrt.-be tavaly vásárolta be magát Tiborcz István cége, a Green Investments and Solutions Kft. A társaság igazgatóságába idén márciusban érkezett meg Tiborcz István. Orbán vejének érkezéséig Martonyi János veje vezette a céget.

 Tiborcz István cége, a Green Investments and Solutions Kft. az Opten adatai szerint tavaly szerzett tulajdonrészt a G2G Zrt.-ben. Orbán Viktor veje ma már nemcsak résztulajdonos, március óta a cég igazgatóságának is tagja. 

 A G2G Zrt.-t 2011-ben jegyezték be, székhelye a 12. kerületi Béla király úton van. Főtevékenységedesztillált szeszes ital gyártása. A társaság neve korábban Házipálinka Bérfőzde Zrt. volt, 2012-ben változtatták G2G Zrt.-re, amely az internetes szlengben azt jelenti, got to go, azaz mennem kell.

 Vejek mindenütt

 A társaságot Szendrey Júlia, a Volánbusz Zrt. korábbi jogi igazgatója alapította. Mint a hir24.hu megtudta, Szendrey Martonyi János volt külügyminiszter rokona: fia, a 37 éves Nemescsói András Martonyi lányát vette el korábban. Szendrey tehát Martonyi lányának az anyósa.

 Martonyi veje Tiborcz érkezéséig maga is vezető szerepet vállalat a társaságban, ő volt az ig Nemescsói András egyébként "civilben" a Horváth és Társai ügyvédi irodában dolgozik, amely 2010 óta majdnem 900 millió forint értékben kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól megbízásokat. (Az összeg magasabb is lehet, adatigénylésünk, amelyre támaszkodtunk, 2014 februári - a szerk.

 

 Tiborcz Istvánnak a bor a hobbija

 

 A G2G Zrt. pénzügyi eredményei eddig meglehetősen laposak voltak, 2011-ben és 2012-ben egyaránt veszteséget termelt, 2013-ban pedig mindösszesen 139 ezer forint nyereséget hozott. Úgy tudjuk, erre az a magyarázat, hogy a társaság csak egyfajta holdingcég, tevékenysége kimerül abban, hogy az Ital-Tár Kft.-t birtokolja. Az Ital-Tár Kft. egy borkereskedelemmel foglalkozó vállalkozás, amely egyebek mellett a mivanaborodban.hu nevű oldalt üzemelteti. A borkereskedő leányvállalat - ami tehát már ugyancsak részben Tiborcz Istváné - már jobb eredményeket produkált, árbevétele 2013-ban majdnem 130 millió forint volt, adózott eredménye viszont szintén kevés, alig 146 ezer forint.

 Egyelőre nem tudni, hogy Tiborcz István miért láthatott fantáziát a cégekben. Forrásunk azt mondja, mind a Nemescsói családnak, mind Orbán Viktor vejének afféle hobbi ez a cég: mindannyian szeretik a jó borokat. 

 

 

 

 

11.

 

Lássuk hát a közel sem teljes listát!-(HÍR14 NAGY BANDÓ ANDRÁS)

 

 • Porrá égették az 1989-ben többpárti konszenzussal elfogadott Alkotmányt.
 • Később ötször verték szét a gránitba vésett, gránátszilárdságúként beharangozott új Alkotmányt.
 • Darabjaira ütlegelték az elfogadhatóan és függetlenül működő Alkotmánybíróságot.
 • A római jogot szétverve visszamenőleges hatályú törvényeket hoztak.
 • Kalapáccsal (és sarlóval) verték szét a bírók nyugdíjazásának korhatáráról szóló törvényt.
 • Röviden szólva szétrombolták a jogállamot.
 • Lepusztították az iskolahálózat és a kórházak működését biztosító rendszert.
 • Tönkreverték a piacgazdaságot, és létrehozták az oligarchákká növesztett haverok kapitalizmusát.
 • Már javában rombolták a Magyar Nemzeti Bankot, amikor tökükre lépett az EU.
 • Apró darabjaira rombolták a külpolitikai hálót.
 • Szétverték a magyar diplomáciát.
 • Légkalapáccsal rombolták porrá a demokrácia alapintézményeit.
 • Hétszer verték szét a működő választási rendszert.
 • Lerombolták és nézhetetlen saját médiává tették a köztelevíziót és a közrádiót.
 • Széttépték a tankönyvpiacot.
 • Leverték, s a földdel egyenlővé tették a nyugdíjpénztárakat.
 • Máig folyamatosan kalapálják a független civil szervezeteket.
 • Szétcincálták és földönfutóvá tették a Quaestor befektetőit.
 • Mostanság épp a jövőt bunkózzák Paks 2 fedőnéven.
 • A szobrok széthurcolása, más helyre telepítése csak ráadás.
 • József Attila leveretéseés Ságvári szétverése már csak részletkérdés.
 • Most épp a környezetvédelem és a nemzeti parkok szétrombolása folyik.
 • És a legsúlyosabb: szétrombolták az egységes nemzetet, és durva légkalapáccsal hasították ketté a magyarságot.

 

Kimondhatjuk: ez a barbár pusztítás az egész emberiség kulturális értékeit érintette, amelyeknek a védelméhez való hozzájárulás Magyarország kormányának a felelőssége is lenne, lett volna.

 

Reménykedjünk abban, hogy Magyarország nem fanatizált polgársága kész támogatást nyújtani mindezek helyreállításának megkezdéséhez, illetve a pusztítás kiterjedésének felméréséhez, olyan szakemberek részvételével, akik jól ismerik a helyszínt, mert évtizedek óta itt élnek, és megfelelő kapcsolatok helyett egyenes gerinccel és kellő erényekkel rendelkeznek.

 

Azt is reméljük, hogy Magyarország kész teljes erővel csatlakozni ahhoz a körvonalazódó nemzetközi összefogáshoz, amely a már kivívott és megbecsült alapértékeink megmentésére irányul, így a magyar civilek kezdeményezése ennek részeként tud hozzájárulni a pusztítás megfékezéséhez.

Beszállhat az állam Orbán rokonának horvátországi bizniszébe

 Komoly adósságai ellenére elképzelhető, hogy beszáll az állam a Fidesz-közeli milliárdos üzletember, a miniszterelnök rokonságába tartozó Vitézy Tamás horvátországi cégcsoportjába.

 Ennek az a feltétele, hogy kedvező eredménnyel záruljon az Adriatiq Island Group nevű cégcsoport átvilágítása. 

 

Az Adriatiq Island Group elnöke Vitézy Tamás, Fideszhez közel álló üzletember, akit áttételes rokoni kapcsolat fűz a miniszterelnökhöz (bátyja első felesége Orbán Viktor édesanyjának a testvére). A vállalkozás stratégiai tanácsadó testületében ott található többek között Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke, Töröcskei István, az adósságkezelő volt vezérigazgatója, a Széchenyi Bank tulajdonosa, Boros Imre, az első Orbán-kormány idején a PHARE-támogatásokért felelős tárca nélküli miniszter és Cseszlai János, aki Vitézy ügyvédje - írja a hvg.hu.

 

Az Adriatiq Islands Groupban Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök egyik legfontosabb tanácsadója 2010-ig töltött be tisztséget, mégpedig igazgatósági alelnök volt. Öt évvel ezelőtt Habonnyal együtt távozott Szalay-Bobrovniczky Kristóf akkori vezérigazgató, a kormányhoz közel álló Századvég Alapítvány kuratóriumának jelenlegi elnökhelyettese. A cégtől való távozásukat azzal indokolták, hogy nem értenek egyet Vitézy jövőre vonatkozó elképzeléseivel.

 

A hírportál cikke szerint az Adriatiq Islands Group a 2000-es évek elején - az első Orbán-kormány idején - kezdte megvetni a lábát a horvát tengerparton. Megszerezte a tribunji és a primosteni kikötőt. Az előbbi 250 vízi és 150 szárazföldi hajóhellyel, apartmanházzal, étteremmel és benzinkúttal rendelkezik, az utóbbihoz pedig három szálloda (Hotel Zora, Hotel Raduča, Hotel Marina Lučica) tartozik. Később lettek szállodái Hvar szigetén, illetve a makarskai riviérán. 

 

"Minden működik"

 

Vitézy Tamás a horvátországi befektetéseivel kapcsolatban a hírportálnak azt mondta, hogy szerinte jelentős fejlesztéseket lehet megvalósítani az Adrián, így a magyar államnak megéri beszállni a cégcsoportba. Hangsúlyozta, hogy „minden a tulajdonuk, minden működik”. A cég banki és adótartozásairól azt mondta, hogy azok a mai üzleti életben teljesen természetes dolgok. Az üzletember azt elismerte, hogy két banknak az adósai. „A harminc napon túli adótartozás miatt rendeltek ki a cégcsoporthoz csődmegelőző biztost. Ez azonban itt teljesen szokásos eljárás, semmi különleges nincs benne” – tette hozzá.

 

A cikkben szó van arról is, hogy a horvátországi vállalkozáshoz kötődő magyar cégek helyzete eléggé bizonytalan, felszámolás, illetve végelszámolás alatt állnak. Vitézy Tamás ingyenes újságja, a Helyi Téma kiadója felkerült az adóhatóság végrehajtás alatt álló cégek listájára. Vitézy ugyanakkor ezzel kapcsolatban azt üzente a hírportálnak, továbbra sem szűnik meg a lap.

 

Az Adriatiq Islands Group átvilágítása egyébként 72,6 millió forintba kerül.

 

 12.   Gyurcsány: Éhen fogunk dögleni

A Demokratikus Koalíció elnöke a szegénységellenes mozgalmat idézte évértékelőjében. Az ország elnéptelenedését vízionálja.

 

Évértékelő beszédet tartott szombaton Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke, egykori miniszterelnök. Az ellenzéki poltikus szerint 2014 tavasza reményt hozott mindazoknak, akik a jelenlegi rezsimben az ország felemelkedését látták, és reménytelenséget mindazoknak, akik szerint az elmúlt 4 év után másik világot kell építeni. Mint mondta, ősszel nagyon sokan újra hihettek abban, hogy változások történhetnek magyarországon és a hatalmon lévőket megérintheti a jövőbeli kudarc lehetősége.

 

Gyurcsány szerint az igazi reményteleség nem csak a politika hagyományos világát éri el, hanem az egyre inkább elszegnyedő magyarok sokaságát, mert a súlyos szegénységben élők száma minden korábbinál merdekebebben növekedett. Minden 4 családból egy súlyos szegénységben él, máshol ez nincs így, Európában és a régióban is harmada, negyede ez a szám - tette hozzá.

 

Ha Magyarország jól teljesített, abban teljesített jól, hogy milliókat lökött embretelen szegénységbe. Minden tízből négy gyereknek kell szembenéznie azzal családjával, hogy a mindenapi betevőért küzdenek - hangsúlyozta.

 

Gyurcsány idézte a Magyar Szegénységellenes Mozgalom elemzését, amely szerint "éhen fogunk dögleni".

 

A bevándorlás-kivándorlás kérdésére áttérve Gyurcsány közölte: soha nem látott mértékben mennek el a fiatalok az országból. A miniszterelnök gazdasági bevándorolókat bűnbabkoknak kiáltja ki, miközben saját fiataljaink kivándorolnak az országból - mutatott rá a DK elnöke.

 

"A miniszterelnök, aki nem ismeri a számokat, azt mondja Magyarországon csökkent a szegénység. Ha valami csökkent az a kormánynak a józansága". Ha ilyen mértékben folytatódik a kivándorlás, akkor 7,5 millióan maradunk az országban 2050-re. "Nesze neked erős Magyarország!" - mondta Gyurcsány Ferenc.

 

A volt miniszterelnök kitért a kormány új ellenségeiként apsztrofált gazdasági bevándorlókra, menekültekre: "negyvenezer gyaníthatóan nehézsorú emberről van szó. Jézus azt mondta, mindig lesztek közöttetek szegények, mindig hajoljatok le hozzájuk" - mondta, majd azzal támadta a kormányt, hogy a kereszténység eszméit csak képmutatásra használja. "Az a kétmilliárd forint, amibe a menekültek kerülnek kevesebb, mint Orbán Viktor titkolt vagyonának a hibahatára" - fogalmazott. 

 

Gyurcsány szerint ahhoz képest, hogy 2014-ben a Fidesz másodszorra is kétharmados többséget szerzett, nincs nyugalom a kormányzásban, példaként az internetadó, az útdíjak, a cafetéria eltörlése, és a reklámadó körüli káoszt említette.

 

Saját pártját értékelve Gyurcsány kiemelte: három év alatt 10 százalékos lett a DK, és bár nem hisz benne, hogy a közeljövőben 30-40 százalékosra nő, erős középpártot szeretne. Emlékeztette "a mai hatalmasokat" ők is voltak valaha a bejutási küszöb közelében, majd hozzátette, reméli, még lesznek is.

 

Önkritikát gyakorolva Gyurcsány személyesen vállalta a felelősséget azért, hogy a DK Pásztor Albertet indította polgármesterjelöltként Miskolcon. Mára belátta, hogy rossz döntés volt, mert Kósa Magdát idézve: "nem elég antirasszistának lenni, annak is kell látszani" - mondta. 

 

Beszédében a volt kormányfő többször kitért a baloldali ellenzéki pártok összefogásának szükségességére. A február 22-ei veszprémi időközi választáson szerinte közös jelöltet kell állítani. Azt mondta, ha valaki azért fél az összefogástól, mert azt másikat tehetségesebbnek, vagy befolyásosabbnak gondolja, akkor az menjen el pszichológushoz. "Ha valaki számára a függetlenség addig terjed, hogy egyaránt üti a hatalmi önkényt, és a demokratikus ellenzéket, akkor ő az önkény embere" - emelte ki. 

 

Gyurcsány szerint két fontos dolog történt 2014 őszén: megroppant a Fidesz, és megjelent egy parlamenten kívüli, civil ellenzék. Utóbbiak, szerinte a hatalommal szemben akarnak erőt demonstrálni, ugyanakkor azt is kifejezik, hogy a hivatalos ellenzéket sem tartják hitelesnek. Mindez arra kell, hogy ösztönözze a pártját, hogy végezzék jobban a dolgukat - folytatta.

 

A DK elnöke szerint szerint kár a csodára várni: a nyugat nem fogja megbukatni Orbánt, a civilek nem fogják átvenni a pártok szerepét, a kormányt nem tüntetésekkel, vagy felkeléssel lehet leváltani, hanem demokratikus választásokon, de nem fog jönni egy "csodaember", akire most nagyon várnak. 

 

A volt kormányfő kitért a görögországi választások eredményére is: azt mondta hiba a baloldali, radikális Sziriza győzelmét ünnepelni. Szerinte két forgatókönyv van, de akár betartja a válaszási ígéreteit a párt, akár nem, az mindenképpen társadalmi és politikai válsághoz fog vezetni. Európának azt üzente: "ha a végső elkeseredésbe taszítjuk a görögöket, akkor a lehető legrosszabb utat fogják választani."

 

Végül Gyurcsány Ferenc a politikai jobb- és baloldal történelmi kiegyezésének szükségességéről beszélt. Azt mondta fel kell hagyni az egymás elpusztítását célul kitűző politizálással, mindkét oldalnak el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani, hogy két Magyarország létezik párhuzamosan, amiknek meg kell tanulniuk végre békésen egymás mellett élni. 

 

Fidesz: Ha Gyurcsányon múlik, Görögország sorsára jutott volna Magyarország

 

Gyurcsány Ferenc ugyanazt a szélsőséges politikát folytatja, amivel egyszer már tönkretette az országot - áll a Fidesz közleményében, melyben a DK elnökének évértékelőjére reagált. A párt szerint ha Gyurcsányon múlik, Görögország sorsára jutott volna Magyarország: "megduplázta a munkanélküliséget, az államadósságot, a magyar családokat sorozatos megszorításokba és devizahitelekbe taszította".

 

A kormánypárt szerint mára az uniós államok közül Magyarország teljesít a legjobban a munkanélküliségi küzdelemben és Európa élén járunk a gazdasági növekedésben. Megszabadultunk az IMF-től és a túlzottdeficit-eljárástól. A magyar családok megélhetését családi adórendszerrel, rezsicsökkentéssel és béremelésekkel segítette a Fidesz - tették hozzá.

 

"Visszaadjuk a családi adókedvezményt,amit Gyurcsány Ferencék szüntettek meg, idén is emelkedik a pedagógusok fizetése, béremelés indul a rendvédelmi dolgozóknál, a katonáknál, és megemeljük a háziorvosok támogatását. A magyar vállalkozások versenyképessége érdekében felére csökkentettük a társasági adót, munkahelyteremtésüket adókedvezményekkel segítjük, és idén elindítjuk az eddigi legnagyobb gazdaságfejlesztési programot" - írta a Fidesz frakció sajtóosztálya.

 

 

 13.Na 2018 Juliusban találtam ezt a videót a youtube csatornán.A hozzá szólások nem gyengék es senki nem tesz ellene.

14.Akkor hogyan is nyerjük meg a választásokat?

Vagy hogyan teljesít Magyarország jobban?

15.Miért is mennek el Magyarországról az emberek?

16.És ezt a fizetést is lopják na ez durva!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 104
Heti: 635
Havi: 4 870
Össz.: 1 398 994

Látogatottság növelés
Oldal: Magyarország ma-4-
ERDÉLY-SZÉKELYEK-SZÉKELY ÍZEK RECEPTEK-SZÉKELY VICCEK-MAGYARORSZÁG MA - © 2008 - 2023 - ad-vesz.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »