ERDÉLY-SZÉKELYEK-SZÉKELY RECEPTEK-SZÉKELY NÉPHAGYOMÁNYOK

ERDÉLY-SZÉKELYEK-SZÉKELYFÖLD ÉS SZÉKELY NÉPHAGYOMÁNYOK

Dr.Borbényi Erika

Szabó Norbert

 

Dr.Kulcsár Gyula

CULEVIT?

Sikeres terápiát találtak a leukémia ellen 2014 OKTOBER

Egy szélesebb körű kutatás részeként találtak rá az új módszerre, melynek során a betegek kórokozók ellen harcoló immunsejtjeit eltávolítják a szervezetből és arra „programozzák”, hogy a rákos sejteket pusztítsák el, majd visszaültetik a szervezetbe.

Stephan Grupp, egy philadelphiai gyermekkórház orvosa a New England Journal of Medicine című orvosi szaklapnak elmondta, hogy a hagyományos kezelések az akut limfoblasztos leukémiában szenvedő gyermekek 80-85 százalékán segítenek, a többieknek viszont újabb terápiákra van szükségük. Közülük választották ki a kísérletben résztvevőket.

25 gyermeknél és öt felnőttnél próbálták ki a gyógymódot, náluk az addigi kezelések hatástalanok voltak. Az új kezelésre huszonheten reagáltak, tizenkilencnek rákmentes maradt a szervezete és a kezelés után hat hónappal huszonhárman maradtak életben.

Ugyanakkor kezelni kell a mellékhatásokat is – a terápia nyomán a betegek fáradtak lesznek, fájdalommal, hányingerrel küzdenek, leesik a vérnyomásuk és nehézlégzés is felléphet náluk, idézte Gruppot az MTI.

 

-A  mikrohullámú sütők feltétlenül szükségesnek tünnek a mai rohanó világban. Jelenleg a nyugati háztartások legalább 80%-ában vannak jelen a mikrosütők. A legtöbb ember kérdés nélkül használja ezt a konyhai berendezést és gyakran azt hiszik, hogy ez igen ésszerű alternatívája a hagyományos sütő használatának melegítés vagy főzés céljából. Azonban érdemes kétszer is meggondolni használatát, mert talán ez a legrosszabb dolog, amit étellel tehet az ember. 

Nézzük hogyan működik a mikrohullámú sütő és milyen egészséget befolyásoló hatásai vannak

A mikrohullámok elektromágneses sugárzások és az energia spektrum alacsony energia szintjén állnak, közel a rádióhullámokhoz. A hullámokat egy úgynevezett magnetron generálja – ez minden mikrohullámú sütőben megtalálható.

A magnetronok elektromágneses mezőt hoznak létre 2,4 Gigahertzes (GHz) mikrohullámú frekvenciával.Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, viz jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen más, mint bármilyen főzési mód.

Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:

"Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos, pusztító erővel biró sugárzásnak." A molekulák szerkezete szétszakitódik, erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti izoméria jön létre)"

Ki ne használjon mikrohullámú sütőt, és miért?

Senkinek nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben szenvedők körére. Az átlagembert már igy is rengeteg más sugárzással bombázza környezete.

Lehet, hogy "Mikrohullámú Betegség"-ben szenved?

Magas szintű mikrohullámú sugárzásnak kitett emberekben az alábbi tünetek léphetnek fel.

1Csökkent-kognició 
2.Hányinger 
3.Látási-problémák 
4.Depresszió,ingerlékenység 
5.Legyengült.immunrendszer 
6.Fejfájás 
7.Szédülés 
8.Álmatlanság 
9.Alvási.zavarok 
10. Gyakori vizelés és extrém szomjúság jelenségei

A mikrohullámú betegség első jele az alacsony vérnyomás és lassú szívverés. A későbbi és a leggyakoribb megnyilvánulásai a szimpatikus idegrendszer krónikus ingerléséből eredő stressz szindróma és a magas vérnyomás.

Ez a szakasz gyakran magában foglalja a fejfájás, szédülés, szemfájdalom, álmatlanság, ingerlékenység, szorongás, hasi fájdalom, idegi feszültség, koncentrálóképesség zavara, hajhullás, valamint vakbélgyulladás, szürkehályog, reprodukciós problémák, és a rák előfordulását. A krónikus tünetek között végül a mellékvese kimerültség és az ischaemiás szívbetegség [a koszorúerek elzáródása és a szívinfarktus] lesznek a vezető szindrómák.

Dr. Lita Lee a Health Effects of Microwave Radiation A mikrohullámok egészségre gyakorolt hatásai cimü könyvében kifejezte aggodalmát a mikrohullámok használatával kapcsolatban.

Szerinte nyirokrendszeri betegségek és tünetek hozhatók összefüggésbe a mikró használatával, ami annak köszönhető, hogy a szervezetnek lecsökken az a képessége, hogy megakadályozza bizonyos típusú rákos megbetegedések kialakulását.

  • A vérben rákos sejtek kialakulását figyelték meg
  • Megnőtt a gyomor-és bélrendszeri daganatok száma
  • Emésztési rendellenességek és az emésztőrendszer hanyatlása volt megfigyelhető

Az életenergia kimerülése

A nem feldolgozott vagy főzött élelmiszerek természetesen tartalmaznak a napból átadódó élet energiát. A biofotonok a fény legkisebb fizikai egységei, amelyek az élet minden formájában elraktározódnak. A legfőbb biofoton források a természetesen termelt zöldségek és főleg napsütötte, érett gyümölcsök.

A mikrohullámozott élelmiszer gyakorlatilag potenciálisan elpusztítja és kiüríti az ételben lévő életenergiát, és teszi a termékeket teljesen halott és élettelen biológiai masszává. Ezen túlmenően, az étel tápértéke elvész és szinte használhatatlan lesz tápérték szempontjából.

Tény: Teljes körü vizsgálatok után az oroszok betiltották a mikrohullámú sütő használatát

A mikrohullámok használatát először a nácik találták fel annak érdekében, hogy csapataikat a második világháború idején gyors meleg étellel lássák el. Látván, hogy ezek a mikrohullámú sütők új találmányok, az amerikai hadügyminisztérium röviddel a háború után elrendelte, hogy végezzenek kutatásokat az új eszköz megbizhatóságát illetőleg.

A Szovjetunióban miután levezették ezeket a kellő mélyreható kutatásokat, a folyamat végén betiltották a mikrók használatát. A tilalmat azonban később feloldották a Peresztrojka idején.

Vizsgálati eredményeik a következők voltak:

  • Rákkeltő anyagok keletkeztek szinte minden étel mikrózása után
  • A tejben és a gabonában mikrohullámok hatására rákkeltő anyagok alakultak ki az aminosavak transzformálódása által
  • Mikrohullámú sütőben elkészített húsokban rákot okozó vegyületek képződtek, mint pl a d-Nitrosodienthanolaminok
  • Mikrohullámon a gyümölcsök kiolvasztásakor a glükozidok galaktozidokká alakultak, amelyek rákkeltő anyagok
  • Rendkívül rövid mikrohullám expozíció is a nyers, főtt, vagy fagyasztott zöldségekben a növényi alkaloidokat rákkeltő vegyületekké alakitotta át
  • Rákkeltő szabad gyökök alakultak ki mikrózott növényekben, zöldségekben
  • Biodegradáció következtében jelentősen csökkent a B- vitaminok, a C és E vitaminok, az ásványi anyagok és lipotropikumok fellelhetősége.

Az oroszok vezette kutatás végül is nemzetközi figyelmeztetésbe torkollott, miszerint a mikrohullámú sütők igen káros biológiai és környezeti hatásokkal rendelkeznek. A figyelmeztetésben más, hasonló frekvenciájú elektronikus eszköz is szerepel és szó esik a mobiltelefonok káros hatásáról is.

Elbúcsúzhat az étel tápértékétől

A legtöbb tanulmány egyetért egy dologban: a mikrohullámozott étel tápértéke jelentősen kevesebb mint a melegités előtt.

Íme néhány tanulmány amelyek szemléltetik a mikrohullámú sütő káros hatásait.

  • A mikróból kivett brokkoli elveszti jótékony antioxidáns hatásának 97%-át. A párolt brokkolinál ez a veszteség csak 11%-ban nyilvánul meg. Pár fenolos vegyület és glükozinolátok is elvesztek. A tanulmány 2003 novemberében jelent meg a 'Journal of the Science of Food and Agriculture' folyóiratban.
  • A spárga C-vitamin tartalma lebomlott, egy 1999-es skandináv tanulmány szerint.
  • Egy másik tanulmány megállapította, hogy a fokhangymában 60 másodperces mikrózás után alig lehetett allinázt találni, amely a fokhagyma elsődleges rákellenes összetevője.
  • Egy japán tanulmány szerint mindössze 6 perces mikrohullámú melegítés a tej B12 vitamin tartalmát a szervezet által felvehetetlen állapotba alakitja át.
  • Egy 1992-es tanulmány megállapította, hogy az anyatej elvesztette lizozim aktivitását, antitestjeit és sokkal megfelelőbb környezetté vált a potenciálisan patogén baktériumok növekedéséhez.

A mikrohullámozott élelmiszer negatív hatást gyakorol a szívre és az egész szervezetre

Hans Hertel, egy svájci élelmiszer tudós vizsgálta először az első mikrózott élelmiszer és emberi fiziológia kapcsolatát. Tanulmányozása során Hertel megállapította, hogy a mikrohullámú sütőben az élelmiszer olyan degeneráción megy keresztül, ami egészségügyi problémákat okozhat.

Ezek a problémák a következők:

  • Emelkedett koleszterinszint
  • Leukociták (fehérvérsejtek) számának csökkenése figyelhető meg, amely mérgezésre utal
  • Csökkent vörösvérsejt-szint
  • Radiolytikus vegyületek keletkezése
  • Csökkent hemoglobin szint, ami vérszegénységre vezethető vissza 

Egy másik tanulmány azt találta, hogy a 2,4 GHz-es frekvenciás sugárzás emelkedett vércukorszintet is okozhat bizonyos emberek esetében. Ez rámutat arra a lehetőségre, hogy a 3. típusú cukorbetegséget többek között elektromos kisugárzás is generálhatja.

Forrásanyag: 
http://curezone.com/foods/microwave_oven_risk.asp 

 ------------

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 95
Heti: 740
Havi: 3 218
Össz.: 1 543 488

Látogatottság növelés
Oldal: RÁK,ROSSZINDULATÚ DAGANAT-2-
ERDÉLY-SZÉKELYEK-SZÉKELY RECEPTEK-SZÉKELY NÉPHAGYOMÁNYOK - © 2008 - 2024 - ad-vesz.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »