Dr.Borbényi Erika
Szabó Norbert
Dr.Kulcsár Gyula
CULEVIT?
Sikeres terápiát találtak a leukémia ellen 2014 OKTOBER
Egy szélesebb körű kutatás részeként találtak rá az új módszerre, melynek során a betegek kórokozók ellen harcoló immunsejtjeit eltávolítják a szervezetből és arra „programozzák”, hogy a rákos sejteket pusztítsák el, majd visszaültetik a szervezetbe.
Stephan Grupp, egy philadelphiai gyermekkórház orvosa a New England Journal of Medicine című orvosi szaklapnak elmondta, hogy a hagyományos kezelések az akut limfoblasztos leukémiában szenvedő gyermekek 80-85 százalékán segítenek, a többieknek viszont újabb terápiákra van szükségük. Közülük választották ki a kísérletben résztvevőket.
25 gyermeknél és öt felnőttnél próbálták ki a gyógymódot, náluk az addigi kezelések hatástalanok voltak. Az új kezelésre huszonheten reagáltak, tizenkilencnek rákmentes maradt a szervezete és a kezelés után hat hónappal huszonhárman maradtak életben.
Ugyanakkor kezelni kell a mellékhatásokat is – a terápia nyomán a betegek fáradtak lesznek, fájdalommal, hányingerrel küzdenek, leesik a vérnyomásuk és nehézlégzés is felléphet náluk, idézte Gruppot az MTI.
-A mikrohullámú sütők feltétlenül szükségesnek tünnek a mai rohanó világban. Jelenleg a nyugati háztartások legalább 80%-ában vannak jelen a mikrosütők. A legtöbb ember kérdés nélkül használja ezt a konyhai berendezést és gyakran azt hiszik, hogy ez igen ésszerű alternatívája a hagyományos sütő használatának melegítés vagy főzés céljából. Azonban érdemes kétszer is meggondolni használatát, mert talán ez a legrosszabb dolog, amit étellel tehet az ember.
Nézzük hogyan működik a mikrohullámú sütő és milyen egészséget befolyásoló hatásai vannak
A mikrohullámok elektromágneses sugárzások és az energia spektrum alacsony energia szintjén állnak, közel a rádióhullámokhoz. A hullámokat egy úgynevezett magnetron generálja – ez minden mikrohullámú sütőben megtalálható.
A magnetronok elektromágneses mezőt hoznak létre 2,4 Gigahertzes (GHz) mikrohullámú frekvenciával.Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, viz jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen más, mint bármilyen főzési mód.
Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:
"Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos, pusztító erővel biró sugárzásnak." A molekulák szerkezete szétszakitódik, erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti izoméria jön létre)"
Ki ne használjon mikrohullámú sütőt, és miért?
Senkinek nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben szenvedők körére. Az átlagembert már igy is rengeteg más sugárzással bombázza környezete.
Lehet, hogy "Mikrohullámú Betegség"-ben szenved?
Magas szintű mikrohullámú sugárzásnak kitett emberekben az alábbi tünetek léphetnek fel.
1Csökkent-kognició
2.Hányinger
3.Látási-problémák
4.Depresszió,ingerlékenység
5.Legyengült.immunrendszer
6.Fejfájás
7.Szédülés
8.Álmatlanság
9.Alvási.zavarok
10. Gyakori vizelés és extrém szomjúság jelenségei
A mikrohullámú betegség első jele az alacsony vérnyomás és lassú szívverés. A későbbi és a leggyakoribb megnyilvánulásai a szimpatikus idegrendszer krónikus ingerléséből eredő stressz szindróma és a magas vérnyomás.
Ez a szakasz gyakran magában foglalja a fejfájás, szédülés, szemfájdalom, álmatlanság, ingerlékenység, szorongás, hasi fájdalom, idegi feszültség, koncentrálóképesség zavara, hajhullás, valamint vakbélgyulladás, szürkehályog, reprodukciós problémák, és a rák előfordulását. A krónikus tünetek között végül a mellékvese kimerültség és az ischaemiás szívbetegség [a koszorúerek elzáródása és a szívinfarktus] lesznek a vezető szindrómák.
Dr. Lita Lee a Health Effects of Microwave Radiation A mikrohullámok egészségre gyakorolt hatásai cimü könyvében kifejezte aggodalmát a mikrohullámok használatával kapcsolatban.
Szerinte nyirokrendszeri betegségek és tünetek hozhatók összefüggésbe a mikró használatával, ami annak köszönhető, hogy a szervezetnek lecsökken az a képessége, hogy megakadályozza bizonyos típusú rákos megbetegedések kialakulását.
Az életenergia kimerülése
A nem feldolgozott vagy főzött élelmiszerek természetesen tartalmaznak a napból átadódó élet energiát. A biofotonok a fény legkisebb fizikai egységei, amelyek az élet minden formájában elraktározódnak. A legfőbb biofoton források a természetesen termelt zöldségek és főleg napsütötte, érett gyümölcsök.
A mikrohullámozott élelmiszer gyakorlatilag potenciálisan elpusztítja és kiüríti az ételben lévő életenergiát, és teszi a termékeket teljesen halott és élettelen biológiai masszává. Ezen túlmenően, az étel tápértéke elvész és szinte használhatatlan lesz tápérték szempontjából.
Tény: Teljes körü vizsgálatok után az oroszok betiltották a mikrohullámú sütő használatát
A mikrohullámok használatát először a nácik találták fel annak érdekében, hogy csapataikat a második világháború idején gyors meleg étellel lássák el. Látván, hogy ezek a mikrohullámú sütők új találmányok, az amerikai hadügyminisztérium röviddel a háború után elrendelte, hogy végezzenek kutatásokat az új eszköz megbizhatóságát illetőleg.
A Szovjetunióban miután levezették ezeket a kellő mélyreható kutatásokat, a folyamat végén betiltották a mikrók használatát. A tilalmat azonban később feloldották a Peresztrojka idején.
Vizsgálati eredményeik a következők voltak:
Az oroszok vezette kutatás végül is nemzetközi figyelmeztetésbe torkollott, miszerint a mikrohullámú sütők igen káros biológiai és környezeti hatásokkal rendelkeznek. A figyelmeztetésben más, hasonló frekvenciájú elektronikus eszköz is szerepel és szó esik a mobiltelefonok káros hatásáról is.
Elbúcsúzhat az étel tápértékétől
A legtöbb tanulmány egyetért egy dologban: a mikrohullámozott étel tápértéke jelentősen kevesebb mint a melegités előtt.
Íme néhány tanulmány amelyek szemléltetik a mikrohullámú sütő káros hatásait.
A mikrohullámozott élelmiszer negatív hatást gyakorol a szívre és az egész szervezetre
Hans Hertel, egy svájci élelmiszer tudós vizsgálta először az első mikrózott élelmiszer és emberi fiziológia kapcsolatát. Tanulmányozása során Hertel megállapította, hogy a mikrohullámú sütőben az élelmiszer olyan degeneráción megy keresztül, ami egészségügyi problémákat okozhat.
Ezek a problémák a következők:
Egy másik tanulmány azt találta, hogy a 2,4 GHz-es frekvenciás sugárzás emelkedett vércukorszintet is okozhat bizonyos emberek esetében. Ez rámutat arra a lehetőségre, hogy a 3. típusú cukorbetegséget többek között elektromos kisugárzás is generálhatja.
Forrásanyag:
http://curezone.com/foods/microwave_oven_risk.asp
------------