ERDÉLY-SZÉKELYEK-SZÉKELY ÍZEK RECEPTEK-SZÉKELY VICCEK-MAGYARORSZÁG MA

ERDÉLY-SZÉKELYEK-RÁKOS DAGANAT MEGELŐZÉS-SZÉKELYFÖLD TÖRTÉNELEM ÉS MAGYAR NÉPHAGYOMÁNYOK

segallllllllllllllllllllllllllllllllllllll.222jpg.jpg

Az Aikido az egyik legmodernebb budo és egyben a legfiatalabb is tulajdonképpen - körülbelül hatvan éves harcművészet. Alapítója O Sensei Ueshiba Morihei (képünkön) 1969-ben halt meg - ebből is kiderül, hogy mennyire fiatal az Aikido. Az Aikido mégis a tradicionális harcművészetek közé tartozik az által, hogy az ősi, szamurájok által alkalmazott elemeket használja fel. Az igazán nagy különbség az, hogy más budokkal szemben itt nincs támadás, csupán védekezés. A cél nem a "megsemmisítés", hanem az ellenfél harcképtelenné tétele, önmagunk megvédése, ezért O Sensei a béke harcművészetének is hívta.
Természetesen vannak más elemek is, de amennyiben az ellenfél megváltoztatja szándékát, úgy sérülésmentesen kerülhet ki a harcképtelen helyzetből - ez egy nagyon fontos momentum ennél a budonál.

segallllllllllllllllllllllllllllllllllllll.jpg

segallllllllllllllllllllllllllllllllllllll11.gif

Steven Seagal 1951. április 10.-én született Lansingben, Michigan államban. Anyja az egészségügyi dolgozó, apja matematika tanár. Öt éves volt mikor a család a kaliforniai Fullertonba költözött. Gyerekként itt kezdett érdeklődni a harcművészetek iránt. Kezdetben karate edzésekre járt. Első mestere Fumio Demura volt. Később – 1971-ben – aikidót tanult, Harry Ishisaka mester dojójában. Az 1. dan fokozatát 1974-ben vette át Koichi Tohei senseitől. Ugyanebben az évben Japánba utazott aikido tudását bővíteni és Zen Buddhizmust tanulni. Kivált Tohei sensei szövetségéből és közvetlenül az Aikikai Hombuhoz (központi dojo) csatlakozott. Itt kapcsolatba került az oszakai Ten-Shin Aiki Dojóval. Feleségül vette a tulajdonos lányát, Miyako Fujitani-t 1975-ben. Nászajándékba megkapta a dojo tulajdonjogát. Két gyermekük született, Kentaro és Ayako. Japán nevet vett fel: Take Shigemichi (Take az apósa keresztneve, Shigemichi jelentése: „a jóléthez vezető ösvény”.) 1982-ben visszatért az Államokba, hogy iskolát alapítson Los Angelesben és Taosban, Új Mexikóban. 1986-ban elvált Miyakótól és 1987-ben végleg visszatért az Egyesült Államokba. West Hollywoodban dojót alapított, szintén Ten-Shin néven. A következő évben õrangyala és tanítványa Mike Ovitz segítségével – aki a Creative Artists Agency vezetője volt – bemutatót tartott a Warner Bros. elnökének Terry Semel-nek. Így kezdődött filmes karrierje. Szerződtették első filmjének, az „Above the Law” / „Nico” („Törvényre törve” vagy „Nico”) elkészítésére, amiben parnere volt Sharon Stone. Ezt számos olyan sikerfilm követett, mint az „Under Siege” (Úszó Erőd) – ebben a filmben együtt játszott Erika Eleniak-kal a „Baywach” egyik sztárjával és Gery Busy-vel – vagy az „On Deadly Ground” amit Michael Caine-nel együtt készítettek. De dolgozott Kurt Russel-el is az „Executive Decision” című filmben. Steven Seagal nem csak színész és 7. danos aikido mester, hanem forgatókönyv író, producer és rendező is. Tagja, sőt papja az Omoto-Kyo Buddhista vallási irányzatnak, ugyanúgy mint O-Sensei Uyeshiba volt. Háromszor nősült. Második felesége volt Kelly LeBrock modell és színésznő. Hat gyermek édesapja. Otthona Santa Inezben 200 hektár zöld területen van, gyümölcsössel, szőlővel és présházzal. Ő az első nyugati ember aki az aikido hazájában saját dojót működtet.

segallllllllllllllllllllllllllllllllllllll111111111.jpgseagallllllllllllllllllllujjjjjjjj.jpg

.

 • VIDEÓK
 • ----------------------------------------------

        

 •  

   


 •  

 •  

   

   


 •  


 •  


 •  

 •  OKTATÓ VIDEÓK:

 •  

 •  


 •  


 •  

   

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 112
Tegnapi: 104
Heti: 660
Havi: 4 895
Össz.: 1 399 019

Látogatottság növelés
Oldal: AIKIDO-STEVEN SEGAL-ÖNVÉDELEM
ERDÉLY-SZÉKELYEK-SZÉKELY ÍZEK RECEPTEK-SZÉKELY VICCEK-MAGYARORSZÁG MA - © 2008 - 2023 - ad-vesz.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »